شرایط و قوانین ایست خدمت سربازی

۱۷ بازديد

 خدمت سربازی یک دوره کوتاه از عمر مردان را تشکیل می دهد که سرانجام با طی نمودن آن، کارت پایان خدمت خود را دریافت می نمایند.

در بعضی موارد، شرایطی وجود دارد که فرد در حین انجام وظیفه و گذراندن دوره سربازی تصمیم به ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری گرفته، که در این صورت می تواند از ایست خدمت استفاده نماید و این تنها در مواقعی امکان پذیر خواهد بود که سرباز دارای غیبت سربازی نباشد، زیرا برگه معافیت تحصیلی شامل افرادی با غیبت سربازی نمی گردد.

در ادامه، مطالب مفیدی در خصوص توضیحات ایست خدمت سربازی، شرایط و قوانین استفاده از این قانون و مراحل دریافت ایست خدمت سربازی قرار گرفته تا افرادی که قصد بهره مندی از این قانون را دارند، پاسخ ابهامات خود را پیدا نمایند

در صورتی که بعد از خواندن این مطلب، پاسخ مناسبی برای سوال هایتان نیافتید، می توانید با مرکز ما تماس گرفته، تا کارشناسان مشاوره تلفنی اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهند.

منظور از ایست خدمت سربازی چیست؟

تمام مردان کشور پس از رسیدن به سن 18 سالگی باید خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی کرده و مراحل لازم برای رفتن به سربازی را پشت سر بگذارند تا مشمول غیبت سربازی نگردند.

قانون ایست خدمت سربازی برای خط بطلان کشیدن به این عقیده است که، سربازی مانع از تحصیل می شود.

سربازانی که فاقد غیبت سربازی می باشند و در زمان دقیق نسبت به معرفی خود به سازمان نظام وظیفه و ارسال دفترچه اقدام نموده اند می توانند در دوره سربازی خود از این قانون استفاده کرده و در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری به ادامه تحصیل بپردازند و پس از اتمام دوره تحصیل خویش مابقی دوره خدمت خود را سپری نمایند.

شرایط دریافت ایست خدمت سربازی 1402

1- اولین و مهم ترین شرط برای استفاده از قانون ایست خدمت سربازی 1402 عدم داشتن غیبت سربازی برای فرد مورد نظر است. سرباز برای استفاده از این امکانات باید در موعد مقرر خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی نموده باشد تا بتواند از ایست خدمت برای معافیت تحصیلی در دوران دانشجویی استفاده کند.

2- سربازی که مایل به دریافت ایست خدمت است، نباید سابقه فرار در حین خدمت سربازی داشته باشد. متقاضی که غیبت نداشته ولی در حین گذراندن خدمت سربازی سابقه فرار دارد، مشمول استفاده از این قانون نمی گردد.

3- به هیچ وجه امکان گذراندن سربازی همزمان با دوران تحصیل وجود ندارد و در صورتی که فرد قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و بالاتر را دارد، باید انجام خدمت سربازی خود را تا پایان دوران تحصیل خود به تعویق بیندازد.

4- یکی دیگر از شروط بهره مندی از ایست خدمت سربازی این است که مقطع مورد نظر که سرباز قصد تحصیل در آن را دارد؛ کارشناسی، ارشد و دکتری باشد، یعنی این قانون برای مقاطع کاردانی و پایین تر وجود نخواهد داشت.

5- هر فرد می تواند به تعداد 3 مرتبه برای مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری از قانون ایست خدمت سربازی استفاده نماید.

6- اگر سربازی در حین خدمت خود بیمار شود، و دوره درمان و بهبودی آن بیش از یک ماه باشد و یا تحت عمل پزشکی و جراحی قرار گیرد می تواند از ایست خدمت استفاده کرده و یک دوره 6 ماهه تا  1ساله را ترخیص موقت بگیرد.

7- بیماری هایی که برای آن ها می توان از ایست خدمت (معافیت پزشکی) استفاده نمود به شرح زیر می باشند:

  • بیماری های پوستی
  • روانپزشکی
  • مغز و اعصاب
  • ریه
  • اسکلتی
  • غدد مترشحه داخلی
  • تناسلی ادراری

8- اگر افت احشا همراه با اختلالات عصبی رخ دهد، منجر به صدور ایست خدمت دائم شده و برای فرد مورد نظر کارت معافیت دائم صادر خواهد شد.

9- یکی دیگر از شروطی که منجر به صدور کارت معافیت دائم برای سرباز در حین خدمت شده و ایست خدمت سربازی محسوب می گردد، ضعف جسمانی و عضلانی در مشمول مورد نظر و عدم رشد کافی در جسم او خواهد بود.

تشخیص هریک از موارد پزشکی فوق که منجر به صدور ایست خدمت سربازی برای مشمولان می گردد بر عهده شورای پزشکی تشکیل شده در نظام وظیفه می باشد.مراحل دریافت ایست خدمت سربازی 1402

مراحل دریافت ایست خدمت سربازی 1402

مشمولان به منظور دریافت ایست خدمت سربازی باید مراحل مشخصی را طی نمایند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

1- اولین گام، این است که سرباز باید به دانشگاهی که در آن پذیرفته شده مراجعه نموده و از آموزش دانشگاه درخواست دریافت برگه معافیت تحصیلی نماید.

2- فرد مورد نظر پس از تحویل گرفتن برگه فوق باید اطلاعات مورد نیاز در آن را با دقت تکمیل و به بخش وظیفه عمومی محل سربازی خود تحویل دهد.

3- بخش وظیفه عمومی شرایط سربازی را که درخواست ایست خدمت نموده را بررسی و تمامی شرایط و قوانین لازم برای تائید ایست خدمت وی را استعلام گرفته تا مطمئن شود که مشمول، هیچ مشکلی در خصوص دریافت ایست خدمت سربازی ندارد،و سپس وی را به بخش یگان خدمتی ترخیص معرفی می نماید.

4- در ادامه سرباز مورد نظر باید به یگان خدمتی وظیفه در محل سربازی خود رفته و اقدام به تسویه حساب خود کند و مجددا به قسمت وظیفه عمومی بازگردد.

5- پس از انجام، تائید و تسویه حساب توسط یگان خدمتی، بخش وظیفه عمومی معافیت تحصیل در حین خدمت را برای مشمول مورد نظر صادر خواهد کرد.

6- در انتها فرد به دانشگاه محل قبولی خود مراجعه نموده و ثبت نام خود را به صورت قطعی انجام می دهد و پس از اتمام دوره تحصیل ادامه سربازی خود را انجام خواهد داد.

نتیجه گیری

قانون ایست سربازی، امکانی را برای مشمولان خدمت نظام وظیفه فراهم کرده تا اگر در حین سربازی قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری را داشته باشند، بتوانند از آن بهره بگیرند.

قانون ایست خدمت سربازی دارای شرایط و قوانین برای مشمولانی است که در حین خدمت دچار عارضه پزشکی شده و نیاز به گرفتن مرخصی موقت 1 ماهه تا 1ساله دارند.

در پایان باید بگوییم که این قانون مهم و مفید موجب شده تا کمک ویژه ای به سربازان برای تحصیل و یا درمان در طول دوره خدمت سربازی آن ها شود تا بدون دغدغه سربازی به تحصیل و یا درمان خود بپردازند.

در صورتی که بعد از مطالعه کامل این مطلب، ابهامات شما در این باره مرتفع نشده، می توانید برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیش تر با کارشناسان مجموعه مشاوره تلفنی تماس بگیرید.

منبع

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.