صادرات ۴۱۳ تن محصول شیلاتی از آذربایجان شرقی

۵۰ بازديد

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: در نیمه نخست سال‌جاری میزان ۴۱۳ تن انواع آبزیان زنده خوراکی و زینتی، خرچنگ، شاه میگو، خوراک و مکمل خوراک ماهی از مرز جلفا و نوردوز در این استان به کشورهای همسایه صادر شده است.

به گزارش خبرآنلاین از تبریز، قاسم جعفروند در جلسه بررسی وضعیت مراکز پرورش ماهی آذربایجان شرقی اظهار کرد: عمده صادارت بخش آبزیان آذربایجان شرقی را در مدت یاد شده ۱۲ هزار قطعه آبزیان زینتی و بیش از ۳۰۰ تن خوراک ماهی و مکمل خوراک ماهی به خود اختصاص داده است.

به گفته وی، میزان صادرات بخش شیلات آذربایجان شرقی در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ۲ برابر افزایش داشته است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از تولید هشت هزار و ۶۰۳ تن انواع آبزیان گرمابی، سردابی و خاویاری در سال گذشته از سطح ۱۲ هزار و ۲۰۱ هکتار مزرعه در استان خبر داد و گفت: از این مقدار ۲ هزار و ۷۳۳ تن انواع ماهی از منابع آبی استان صید شده است.

وی با بیان این‌که شهرستان های سراب با صید یک هزار و ۳۱۱ تن ماهی و مراغه با صید یک هزار و ۳۰۰ تن ماهی در شیلات پیشتاز هستند، اظهار کرد: پارسال ۲ تن آرتمیا، ۵۲ تن ماهیان خاویاری، ۶۵۰ هزار قطعه زالو و ۱۳ میلیون و ۷۵ هزار قطعه ماهی زینتی در استان تولید شد.

جعفروند با اشاره به وضعیت شهرستان های آذربایجان شرقی در تولید انواع ماهی، افزود: سال گذشته پنج هزار و ۴۲۶ تن ماهی سردآبی و سه هزار و ۱۷۷ تن ماهی گرمابی در استان پرورش یافت که شهرستان مراغه با صید یک هزار و ۲۸۰ تن ماهی سردابی و خداآفرین با صید یک هزار و ۷۰ تن ماهی گرمابی رتبه نخست را کسب کردند.

وی با بیان اینکه ظرفیت های توسعه آبزی‌ پروری استان بدون لحاظ محدودیت های موجود افزون  بر ۱۷ هزار و ۴۶ تن تولید انواع آبزیان است، ادامه داد: براساس هفتمین برنامه پیشنهادی شیلات استان به سازمان شیلات کشور در خصوص نیازسنجی و پیش بینی تولید، در سال جاری با تخصیص ۱۰۷ میلیارد ریال اعتبار به این بخش، کل تولیدات بخش شیلات استان از هشت هزار و ۶۰۰ تن به ۹ هزار و ۲۰۰ تن در سال خواهد رسید.

جعفروند با بیان این‌که براساس این برنامه، تولید سالانه بخش شیلات آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۴ به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن می‌رسد، گفت:  طرح های در دست اجرای این حوزه شامل شهرک شیلاتی پایاب سد حاجیلار چای ورزقان با ظرفیت تولید یک هزار و ۵۰۰ تن ماهی سردآبی، پرورش آرتمیا در حاشیه دریاچه ارومیه در شهرستان عجب شیر با ظرفیت تولید ۲۰ تن بیوماس و چهار تن سیست و یک مجموعه کشت و صنعت با تولید ۱۲۵ تن قزل آلا، ۱۲۵ تن ماهی گرمابی و۱۲۵ تن خاویاری است.

وی ادامه داد: از طرح های دیگر بخش شیلات استان نیز می‌توان به طرح های پرورش ماهی در مخزن سد خداآفرین با ظرفیت تولید ۲ هزار تن ماهی گرمابی، شرکت پرورش ماهیان سردآبی با ظرفیت تولید یک هزار و ۴۴۰ تن قزل آلا و پرورش ماهی خاویاری در حاشیه رود ارس با ظرفیت تولید ۱۰۰ تن گوشت ماهی خاویار اشاره کرد.

وی در خصوص مهم ترین مشکلات و چالش‌های بخش آبزی‌پروری آذربایجان شرقی نیز تشریح کرد: نظام نامه آبزی پروری موجود در آب های داخلی که دوره آزمایشی آن در سال ۹۳ به اتمام رسیده است، دارای مشکلات بسیاری بوده و نوسانات شدید قیمت نهاده‌ها و افزایش قیمت تمام شده نیز بهره برداران این حوزه را با چالش‌هایی مواجه کرده است.

 مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با انتقاد از عدم توجه وزارت نیرو به مفاد ماده ۲۴ آئین نامه اجرایی قانون حفاظت و بهره‏برداری از منابع آبزی مبنی بر تخصیص سهم  آبزی‏ پروری از تاسیسات آبی احداثی خود، افزود: نبود بخش تحقیقات شیلات در مرکز تحقیقات و عدم وجود کارشناس تکثیر و پرورش آبزیان در سطح استان جزو مهمترین مشکلاتی است که بخش شیلات استان با آن درگیر است.

جعفروند با اشاره به سایر مشکلات این بخش، اظهار کرد: آذربایجان شرقی با وجود این‌که دارای هیچ دریایی نیست اما یکی از استان های دارای ظرفیت در بخش شیلات محسوب می‌شود که سرمایه گذاران می‌توانند با ورود به این حوزه هم در گسترش تولیدات آبزیان استان سهیم باشند و هم به سودهایی در این حوزه دست یابند
منبع:خبرانلاین

مردم آذربایجان: آشنایی با فرهنگ، دین، زبان و همه موارد کاربردی

کافی است یک سفر به آذربایجان بروید و تجربه بهترین مهمان نوازی ها در جهان را داشته باشید. افراد بومی به شما کمک بسیار زیادی می‌ کنند. مهمان ها برای آن ها ارزش ویژه ای دارند. در این مطلب بصورت مختصر و در عین حال کامل هر چیزی که راجب این کشور نیاز دارید را به شما یاد می دهیم.

غذا و نوشیدنی در آذربایجان

غذاهای آذربایجانی تحت تاثیر غذاهای ترکی ، روسیه و کشور های آسیایی قرار گرفته است. گوشت و برنج یا چلو گوشت جزء غذاهای رایج این افراد است. آن ها همچنین از ادویه های مختلف برای طعم دهی به غذا استفاده می‌‌ کنند. دستپخت آذربایجانی ها بسیار عالی است. همچنین وعده‌ های غذایی نسبتاً بزرگی را مصرف می‌ کنند. معمولاً محصولات و غذاهای تازه از همه نوع در کل سال یافت می شود.

یکی از غذاهای معروف آذربایجان پلو است که در آن گوشت ، سبزیجات و زعفران به کار رفته است. کباب و شیشلیک جزء غذاهای رایج در آذربایجان می باشد.

پاسخ مدير:
چهارشنبه ۰۴ اسفند ۰۰, ۱۴:۵۸

بسیار هم عالی...

آذربایجان مردمانی بسیار خون گرمی داره

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.